Indkøbskurv

Calculating

Din kurv er tom

Tiesitkö, että **keskiajalla** Pinot Noir oli erittäin suosittu viini **Bourgognen munkeille**? Kirkko ja aatelisto viljelivät tätä rypälettä **huolella valituilla mailla**. Munkit keskittyivät erityisesti viiniensä laatuun, sillä niiden tuli olla **Jumalan arvoisia**. Pinot Noir on erittäin herkkä rypälelajike, joten munkit **tutkivat tarkasti, missä maaperä tuotti parhaat rypäleet**. He olivatkin ensimmäisiä, jotka kehittivät **Cru-järjestelmän**, jota edelleen käytetään Bourgognessa. Tässä järjestelmässä viinit luokitellaan laadun perusteella, ja **Grand Cru** on arvokkain luokitus.

Pinot Noir on yksi vanhimmista edelleen viljeltävistä rypälelajikkeista. Sen alkuperän uskotaan olevan **Bourgognessa**, ja sen historia ulottuu **aina Rooman valtakunnan ajoille**. Pinot Noir kuuluu myös **kolmeen kantarypälelajikkeeseen**, joista monet nykyiset viinilajikkeet ovat kehittyneet.

Pinot Noir ja sen maku

Pinot Noir on erityisen **herkkä kasvuympäristölleen**. Sen maku vaihtelee merkittävästi **maaperän, auringonvalon ja mikroilmaston** mukaan. Jokainen Pinot Noir -viini **heijastaa viinitilansa ainutlaatuisia kasvuolosuhteita ja viljelyvalintoja**. Siksi **Pinot Noir -viineissä voi olla suuria eroja riippuen siitä, missä rypäleet on viljelty**.

Pinot Noir on **kevyempi punaviini**, mikä tekee siitä hyvän valinnan **aloitteleville punaviinin juojille**. Se on myös erittäin **monikäyttöinen ruokaviini**, joka sopii moniin eri ruokalajeihin.

Parhaita ruokayhdistelmiä Pinot Noirille ovat:

  • **Perinteiset pataruoat**, joissa ei ole liikaa mausteita
  • **Kanan- ja siipikarjanliha**, sekä erilaiset riistalajit
  • **Grand Cru Pinot Noir** sopii täydellisesti **sieniruoille**

Jos sinulla on kysyttävää viineistämme tai tarvitset inspiraatiota niiden käyttöön, voit ottaa meihin yhteyttä **kontakt@vin-huset.dk**.

Olet tilannut uutiskirjeen
Virhe uutiskirjettä tilattaessa