Indkøbskurv

Calculating

Din kurv er tom

Tietoa samppanjasta ja Crémantista

Näin valmistetaan samppanja ja Crémant:

Samppanja ja Crémant ovat joidenkin viinimaailman tiukimpien tuotantokäytäntöjen alaisia. Säännöt eivät ole sattumanvaraisia. Monet niistä asioista, joita näemme, maistamme ja juomme laadukkaassa kuohuviinipullossa, ovat geologian, fysiikan ja historian sivutuotteita, jotka liittyvät samppanjan valmistamiseen alun perin.

Rypäleet valitaan huolellisesti ja ne käyvät läpi erityisen valmistusprosessin. Ne korjataan myös aikaisemmin kuin ei-kuohuviinit, jotta niissä säilyy se hapokkuus, joka tuo Crémant de Bourgognen raikkauden.

Kuplat syntyvät liqueur de liqueur -seoksen (cuvéen viini + sokerit + hiiva) lisäämisestä pullotuksen yhteydessä. Tämä johtaa toiseen alkoholikäymiseen, joka vapauttaa hiilidioksidia ja tuottaa kuplat Crémantissa.

Pullot asetetaan erityisiin telineisiin (pupitres), ja pullot seisovat lähes täysin alaspäin. Pullot käännetään säännöllisesti käsin tai mekanisesti, jotta käyminen saostuu pullon kaulaan.

Korkitus, prosessin viimeinen vaihe, tapahtuu saostumien ja epäpuhtauksien poistamisen jälkeen, ja siihen lisätään makeutusliemi. Sen annostuksesta riippuen se tuo Crémantille kuivan, puolikuivan tai makean maun.

Totuus on, että 99 % viininjuojista ei pysty erottamaan hyvää Crémantia ja samppanjaa toisistaan.

Samppanjaa saa valmistaa vain Samppanjan alueella Pohjois-Ranskassa, ja Crémantia saa valmistaa seuraavilla Ranskan alueilla: Alsace, Bordeaux, Bourgogne, Die, Jura, Limoux, Loire ja Savoie.

Samppanja valmistetaan rypäleistä Chardonnay, Pinot Noir ja Pinot Meunier. Crémant valmistetaan alueille tyypillisistä rypäleistä, jotka voivat poiketa niistä kolmesta, joita käytetään samppanjan valmistuksessa.

Crémantia ja samppanjaa valmistetaan sekä valkoisena että rosee-varianttina.

Olet tilannut uutiskirjeen
Virhe uutiskirjettä tilattaessa