Indkøbskurv

Calculating

Din kurv er tom

Gamay – Kevyt ja hedelmäinen rypäle Beaujolaista

Gamay on päärypälelajike, jota käytetään Beaujolais-viinien valmistuksessa Etelä-Burgundissa, Ranskassa. Se tunnetaan kevyestä rungostaan ja raikkaasta, hedelmäisestä makuprofiilistaan, jossa on vivahteita punaisista marjoista, kuten kirsikasta ja vadelmasta. Gamay tuottaa viinejä, joissa on matala tanniinipitoisuus ja korkea hapokkuus, mikä tekee niistä erittäin helposti lähestyttäviä ja juotavia.

Beaujolaisin tunnetuin tyyli on Beaujolais Nouveau, nuori viini, joka lasketaan myyntiin pian sadonkorjuun jälkeen marraskuussa. Se on hyvin raikas ja mehukas viini, joka sopii mainiosti rentoihin hetkiin ja kevyiden aterioiden pariksi. Beaujolais Nouveaun lisäksi on myös rakenteikkaampia ja monimutkaisempia Beaujolais Cru -viinejä, jotka tulevat alueilta kuten Morgon ja Fleurie. Näissä viineissä on usein enemmän syvyyttä, ja ne kestävät kypsytystä useita vuosia.

Gamayn menestys Beaujolaissa johtuu alueen graniittipitoisesta maaperästä ja lämpimästä ilmastosta, jotka mahdollistavat rypäleiden täydellisen kypsymisen ja niiden tunnusomaisten hedelmäaromien kehittymisen.

Alue

Makuvivahteet

Tyyli

Beaujolais Nouveau

Kirsikka, vadelma, banaani 

Kevyt, hedelmäinen, mehukas

Beaujolais Cru

Punaiset marjat, luumu, mausteet

Rakenteikkaampi, kypsytettävä

Bourgogne (yleisesti)

Mansikka, orvokki, maa

Kevyestä keskitäyteläiseen, raikas

Gamay on erittäin ruokaystävällinen rypäle ja sopii hyvin monenlaisten ruokien, kuten kevyiden liharuokien, salaattien ja paistetun siipikarjan kanssa. Gamay-viinit voi tarjoilla kevyesti viilennettyinä, mikä korostaa niiden raikasta ja hedelmäistä luonnetta.

Olet tilannut uutiskirjeen
Virhe uutiskirjettä tilattaessa