Indkøbskurv

Calculating

Din kurv er tom

Malbec – Ranskasta Argentiinaan

Malbec on rypälelajike, jonka juuret ovat Ranskassa, mutta joka on saavuttanut maailmanlaajuista mainetta Argentiinan nimikkorypäleenä. Ranskassa Malbecia esiintyy pääasiassa Cahors’n alueella, missä se tuottaa syvän värisiä, voimakkaan tanniinisia viinejä, joista löytyy tummien marjojen ja mausteiden aromeja. Cahors’ssa sitä sekoitetaan usein muihin rypäleisiin, kuten Merlot’hon, mikä johtaa rakenteikkaisiin ja hyvin kypsyviin viineihin.

Argentiinassa, erityisesti Mendozan alueella, Malbec viihtyy Andien vuoriston rinteillä, missä lämmin ilmasto ja viileät yöt edistävät rypäleiden kypsymistä ja säilyttävät niiden raikkauden. Argentiinalaiset Malbec-viinit tunnetaan täyteläisestä rungostaan, pehmeistä tanniineistaan ja intensiivisestä hedelmäisyydestään, joka sisältää usein karhunvatukan, luumun ja suklaan vivahteita. Argentiinalainen Malbec on tyypillisesti hedelmäisempi ja helposti lähestyttävämpi kuin Cahors’n tanniinisemmat versiot.

Vaikka Malbec yhdistetään vahvasti Argentiinaan, sitä viljellään nykyään myös muun muassa Yhdysvalloissa, Chilessä ja Etelä-Afrikassa, missä se ilmentää alueiden omia erityispiirteitä.

Alue

Makuvivahteet

Tyyli

Cahors, Ranska

Tummat marjat, mausteet, nahka

Rakenteikas, tanniininen, voimakas

Mendoza, Argentiina

Karhunvatukka, luumu, suklaa

Täyteläinen, pehmeä, hedelmävetoinen

USA

Tummat hedelmät, vanilja, mausteet

Täyteläinen, hedelmäinen ja mausteinen

Malbecin täyteläinen ja hedelmäinen luonne tekee siitä täydellisen kumppanin punaiselle lihalle, grillatuille ruoille ja vahvoille juustoille. Erityisesti argentiinalainen Malbec sopii erinomaisesti grillipihvien ja BBQ-ruokien pariksi. 

Olet tilannut uutiskirjeen
Virhe uutiskirjettä tilattaessa