Indkøbskurv

Calculating

Din kurv er tom

Merlot – Pehmeyttä ja eleganssia Pomerolista ja Saint-Émilionista

Merlot on yksi maailman suosituimmista rypälelajikkeista, tunnettu pehmeästä suutuntumastaan ja runsaasta hedelmäisyydestään. Sen alkuperä on Ranskan Bordeaux’ssa, missä se on erityisen hallitseva kuuluisilla viinialueilla Pomerolissa ja Saint-Émilionissa. Merlot’ta käytetään usein sekoiteviineissä pehmentämään tanniinipitoisempia lajikkeita, kuten Cabernet Sauvignonia.

Pomerolissa Merlot toimii usein päärypäleenä, mikä tuottaa täyteläisiä ja samettisen pehmeitä viinejä, joissa on kypsien marjojen, suklaan ja mausteiden sävyjä. Saint-Émilion, joka sijaitsee aivan sen vieressä, valmistaa Merlot-pohjaisia viinejä, jotka ovat tyypillisesti hieman rakenteikkaampia, mutta säilyttävät silti elegantin pehmeyden.

Merlot viihtyy monenlaisissa ilmastoissa, mikä tekee siitä suositun paitsi Ranskassa myös esimerkiksi Kaliforniassa ja Chilessä. Ohuiden kuoriensa ansiosta Merlot kypsyy aikaisemmin kuin Cabernet Sauvignon, ja sen viinit ovat usein helpommin lähestyttäviä jo nuorena.

Alue

Maku

Tyyli

Pomerol

Täyteläinen, pehmeä, marja- ja suklaasävyinen

Elegantti ja samettinen

Saint-Émilion

Rakenteikas, tummien hedelmien aromit

Tasapainoinen ja runsas

Merlot’n monipuolisuus tekee siitä erinomaisen ruokaviinin. Sen pehmeät tanniinit ja runsas hedelmäisyys sopivat hyvin niin kevyiden liharuokien kuin täyteläisten patojen kanssa. 

Olet tilannut uutiskirjeen
Virhe uutiskirjettä tilattaessa