Indkøbskurv

Calculating

Din kurv er tom

Crémant – Kuohuviiniä Ranskan alueilta

Crémant on ranskalainen kuohuviini, jota valmistetaan useilla Ranskan alueilla perinteisellä menetelmällä – samalla tavalla kuin samppanjaa. Crémant eroaa samppanjasta siinä, että sitä voidaan valmistaa Champagne-alueen ulkopuolella ja usein eri rypälelajikkeista alueesta riippuen. Crémant-viinit tunnetaan hienosta kuplarakenteestaan, raikkaasta maustaan ja usein samppanjaa edullisemmasta hinnastaan.

Tunnettuja Crémant-appellaatioita ovat muun muassa Crémant d’Alsace, Crémant de Bourgogne ja Crémant de Loire. Jokaisella appellaatioilla on omat erityispiirteensä käytettyjen rypäleiden ja valmistustapojen perusteella. Esimerkiksi Crémant d’Alsace valmistetaan usein rypäleistä kuten Pinot Blanc ja Riesling, kun taas Crémant de Bourgogne hyödyntää tyypillisesti Chardonnayta ja Pinot Noiria.

Crémant on yleensä kevyempi ja hedelmävetoisempi kuin samppanja, ja sen makuprofiilissa voi olla raikkaita sitruksen, omenan ja kukkien sävyjä. Hienot kuplat ja rapsakka hapokkuus tekevät siitä nautinnollisen sekä juhlatilanteissa että kevyiden aterioiden yhteydessä.

Crémant-appellaatiot

Appellaatio

Rypäleet

Makuvivahteet

Crémant d'Alsace

Pinot Blanc, Riesling, Pinot Noir

Sitrus, omena, kukkaisuus

Crémant de Bourgogne

Chardonnay, Pinot Noir

Raikas, kevyt, hedelmäinen

Crémant de Loire

Chenin Blanc, Cabernet Franc

Omena, päärynä, mineraalisuus

Crémant on monikäyttöinen viini, joka sopii hyvin äyriäisten, kevyiden salaattien ja jopa aasialaisen ruoan seuraksi. Sen raikkaus tekee siitä myös erinomaisen aperitiivin.

Olet tilannut uutiskirjeen
Virhe uutiskirjettä tilattaessa