-
Näin järjestät oman viininmaistelun kotona – helppo askel askeleelta -opas
Viininmaistelu ei tarvitse tapahtua viinitilalla tai ammattimaisessa maistelutilassa. Voit aivan hyvin järjestää rennon ja opettavaisen maistelun olohuoneessasi – yksin, ystävien kanssa tai vaikkapa juhlavana lisänä illalliselle. Se ei vaadi paljoa välineitä, mutta pienellä valmistautumisella kokemuksesta tulee paljon hauskempi. Tässä saat... -
Viini syksyyn – viinit, jotka sopivat sienille, riistalle ja kurpitsalle
Syksy on vuoden aikaa, jolloin haemme todella esiin kodikkuuden ja lämmön. Lehdet putoavat, päivät lyhenevät, ja keittiö täyttyy tuoksuista, jotka lämmittävät sekä kehoa että mieltä. Paahdetulle leivälle asetetut voissa paistetut sienet, pitkään haudutettu riistapata, kermaisa kurpitsakeitto paahdetuilla siemenillä, sienipasta tryffelillä... -
Viiniä loppukesän raaka-aineille – näin yhdistät viinin kotimaisiin vihanneksiin
Kesä tekee hiljalleen lähtöä, mutta maut sen kuin paranevat. Elokuu ja syyskuu juhlistavat loppukesän suomalaista keittiötä: tomaatit, maissi, pavut, sienet ja uudet perunat – kaikki omilla väreillään ja vivahteillaan. Tämä on aikaa, jolloin kokoonnumme pöydän ääreen – ulkona tai sisällä.... -
Monastrell – Voimaa ja intensiteettiä Jumillasta ja Alicantesta
Monastrell tunnetaan voimastaan ja intensiteetistään, erityisesti Jumillan ja Alicanten alueilta. Koe sen syvät tummien hedelmien, mausteiden ja lakritsin aromit. -
Garnacha – Lämpöä ja hedelmäisyyttä Prioratista ja Navarrasta
Garnacha on täyteläinen ja hedelmävetoinen punaviinirypälelajike Espanjasta, erityisen tunnettu Prioratin ja Navarran alueilta. Koe sen hedelmäinen maku ja kyky tuottaa sekä puna- että roseeviinejä. -
Tempranillo – Espanjan kuningasrypäle
Tempranillo on Espanjan tunnetuin punaviinirypäle, erityisen tunnettu Riojasta ja Ribera del Duerosta. Koe sen monipuolinen makuprofiili raikkaista marjoista monivivahteisiin, tammikypsytettyihin viineihin.