Indkøbskurv

Calculating

Din kurv er tom

Cava – Espanjan kuohuviini

Cava on kuohuviini, jota tuotetaan pääasiassa Kataloniassa, erityisesti Penedèsin alueella. Cava valmistetaan perinteisellä menetelmällä, jota käytetään myös samppanjassa, eli toinen käyminen tapahtuu pullossa. Cava tunnetaan raikkaasta, rapsakasta maustaan ja hienosta kuplarakenteestaan, mikä tekee siitä suositun valinnan juhlahetkiin ja erilaisiin tilaisuuksiin.

Cavaa valmistetaan tyypillisesti rypälelajikkeista Macabeo, Xarel-lo ja Parellada, joista jokainen tuo oman erityispiirteensä viiniin. Macabeo antaa hedelmäisiä ja pehmeitä aromeja, Xarel-lo tuo rakennetta ja raikkautta, ja Parellada lisää kukkaisuutta sekä kevyen mineraalisuuden. Näiden yhdistelmä luo viinejä, joissa voi maistaa sitrusta, omenaa, manteleita sekä vivahteita leivästä, jotka kehittyvät kypsytyksen aikana.

Cavaa on saatavilla eri tyyleissä, alta löytyy Brut, Semi-Seco ja Demi-Sec, jotka määräytyvät sokeripitoisuuden mukaan. Brut on suosituin tyyli ja tunnetaan kuivuudestaan ja rapsakkuudestaan.

Cava-luokitukset

Kategoria

Kuvaus

Sokeripitoisuus

Cava Brut

Kuiva viini, jossa hienot kuplat

Alle 12 g/l

Cava Semi-Seco

Puolimakea, hedelmäinen viini

12-32 g/l

Cava Demi-Sec

Makea viini, jossa runsas makuprofiili

Over 32 g/l

Cavan raikas hapokkuus ja hedelmäinen luonne tekevät siitä erinomaisen kumppanin äyriäisille, tapaksille ja keveille ruoille. Se sopii mainiosti myös aperitiiviksi tai juhlahetkiin.

Olet tilannut uutiskirjeen
Virhe uutiskirjettä tilattaessa