Indkøbskurv

Calculating

Din kurv er tom

Monastrell – Voimaa ja intensiteettiä Jumillasta ja Alicantesta

Monastrell, joka tunnetaan Ranskassa nimellä Mourvèdre, on voimakas punaviinirypälelajike, joka viihtyy lämpimissä ja kuivissa ilmastoissa. Sitä viljellään erityisesti Kaakkois-Espanjassa, missä muun muassa Jumillan ja Alicanten alueet tuottavat joitakin tämän lajikkeen intensiivisimmistä viineistä. Monastrell-viinit tunnetaan syvästä väristään, korkeasta tanniinipitoisuudestaan sekä tummien hedelmien, pippurin ja yrttien voimakkaista aromeistaan.

Jumillassa Monastrell tuottaa voimakkaita viinejä, joilla on selkeä tanniinirakenne ja jotka sopivat hyvin pitkään kypsytykseen. Nämä viinit ovat usein runsaita ja täyteläisiä, joissa on karhunvatukan, pippurin sekä lakritsin ja nahan vivahteita. Alicantessa tyyli on samankaltainen, mutta usein hieman pehmeämpi, mikä tekee viineistä helpommin lähestyttäviä jo nuorena.

Monastrellilla on huomattava kyky säilyttää raikkaus lämpimästä ilmastosta huolimatta, minkä ansiosta siitä voidaan valmistaa sekä nuoria, hedelmävetoisia viinejä että monimutkaisempia, pitkään kypsyviä laatuviinejä. Monastrell on myös tärkeä komponentti sekoiteviineissä, joihin se tuo rakennetta ja syvyyttä.

Alue

Makuvivahteet

Tyyli

Jumilla

Karhunvatukka, pippuri, lakritsi, nahka

Voimakas, tanniinipitoinen, täyteläinen

Alicante

Tummat hedelmät, mausteet, kuivatut yrtit

Intensiivinen, mutta helpommin lähestyttävä

Yecla

Tummat marjat, mausteet, pippuri

Jämäkkä, hedelmäinen, rakenteikas

Monastrellin voimakas tanniinirakenne ja intensiivinen maku tekevät siitä erinomaisen parin ruokapöytään tukevien ruokien, kuten grillatun naudanlihan, lampaan ja riistan, kanssa. Se sopii hyvin myös kumppaniksi mausteiselle espanjalaiselle ruoalle, kuten chorizon ja paellan kanssa.

Olet tilannut uutiskirjeen
Virhe uutiskirjettä tilattaessa