Indkøbskurv

Calculating

Din kurv er tom

Carignan – Etelä-Ranskan rustiikkinen punaviinirypäle

Carignan on rustiikkinen punaviinirypälelajike, joka viihtyy lämpimässä ilmastossa, erityisesti Etelä-Ranskassa, missä sitä viljellään laajalti muun muassa Languedocin ja Roussillonin alueilla. Rypäle tunnetaan korkeasta hapokkuudestaan ja tanniinipitoisuudestaan, minkä vuoksi se sopii erinomaisesti sekoiteviineihin tuomaan rakennetta ja raikkautta. Viime vuosina Carignania on alettu käyttää myös lajikeviineissä, joissa se tuottaa tunnistettavia viinejä tummien marjojen, mausteiden sekä lakritsin ja yrttien vivahteilla.

Carignan on satoisa lajike, joka vaatii huolellista viljelyä ylisadon välttämiseksi – liiallinen sato voi johtaa karkeisiin viineihin. Kun rypäleitä saadaan vanhoista köynnöksistä ja oikeissa olosuhteissa, Carignan kykenee tuottamaan moniulotteisia ja tasapainoisia viinejä, joissa terroir tulee selvästi esiin.

Languedocissa Carignania käytetään usein sekoiteviineissä, kuten Corbières ja Fitou, joissa se yhdistetään Grenachen ja Syrahin kanssa täyteläisten mutta tasapainoisten viinien aikaansaamiseksi. Lämpimämmillä alueilla, kuten Roussillonissa, Carignan saavuttaa kypsyyden, joka tuottaa voimakkaita ja intensiivisiä viinejä.

Alue

Makuvivahteet

Tyyli

Languedoc

Tummat marjat, yrtit, lakritsi

Täyteläinen, tanniinipitoinen, rustiikkinen

Roussillon

Musta kirsikka, kuivatut yrtit, pippuri

Intensiivinen, hedelmäinen, mausteinen

Espanja

Kypsät hedelmät, suklaa, mausteet

Täyteläinen, rakenteikas, hedelmävetoinen

Carignanin korkea hapokkuus ja tanniinirakenne tekevät siitä loistavan parin tuhdeille liharuoille, kuten grillatulle lampaalle, naudanlihalle ja mausteisille pataruoille. Sen rustiikkinen luonne ja mausteiset vivahteet sopivat erinomaisesti myös välimerellisten yrttien kanssa valmistettuihin ruokiin sekä voimakkaisiin juustoihin.

Olet tilannut uutiskirjeen
Virhe uutiskirjettä tilattaessa