Indkøbskurv

Calculating

Din kurv er tom

Mourvèdre – Mausteinen rypäle Etelä-Ranskasta

Mourvèdre, joka tunnetaan Espanjassa nimellä Monastrell, on rypälelajike, josta saadaan intensiivisiä ja mausteisia viinejä. Se viihtyy lämpimässä ilmastossa ja on erityisen yleinen Etelä-Ranskassa, etenkin Provencessa ja Rhône-laaksossa, sekä Espanjassa. Mourvèdrea käytetään usein sekoiteviineissä, mutta se loistaa myös lajikeviineissä, jotka ovat voimakkaita ja tanniinipitoisia.

Etelä-Rhônessa, erityisesti Châteauneuf-du-Papessa, Mourvèdre on tärkeä sekoiterypäle Grenachen ja Syrahin rinnalla. Se tuo viiniin rakennetta, syvyyttä ja mausteisia vivahteita, kuten mustapippuria, lakritsia ja tummia hedelmiä. Provencessa Mourvèdreä käytetään myös roseeviinien tuotannossa, joissa se lisää raikkautta ja hedelmäisiä sävyjä.

Espanjassa, missä lajike tunnetaan nimellä Monastrell, tuotetaan voimakkaita ja hedelmäisiä viinejä, joilla on selkeä tanniinirakenne. Espanjan lämmin aurinko kypsyttää rypäleet täydellisesti, mikä antaa viineille intensiivisiä aromeja, kuten karhunvatukkaa, mausteita ja kuivattuja yrttejä.

Alue

Makuvivahteet

Tyyli

Châteauneuf-du-Pape

Mustapippuri, lakritsi, tummat hedelmät

Täyteläinen, tanniinipitoinen, mausteinen

Provence

Punaiset marjat, mausteet, yrtit

Raikas, hedelmäinen, usein rosee

Espanja (Monastrell)

Karhunvatukka, kuivatut yrtit, mausteet

Voimakas, rakenteikas, tanniinipitoinen

Mourvèdren mausteinen ja täyteläinen luonne tekee siitä täydellisen kumppanin tuhtien ruokien, kuten lampaan, naudanlihan ja mausteisten pataruokien kanssa. Sen tanniinirakenne sopii hyvin myös kypsytykseen, jolloin viinin makuprofiili syvenee ja monimutkaistuu entisestään.

Olet tilannut uutiskirjeen
Virhe uutiskirjettä tilattaessa